Homojen lezzetler: Birinci Çorba Zirvesi

Kışın soğuğunda evimize geldiğimiz zaman içimizi ısıtacak en güzel başlangıç yemeği çorbalardır. Derginin ikinci sayısında ilk yazımın içimizi ısıtmasını diliyorum. Size güzel ve bilinenden biraz farklı üç çorba tarifi paylaşacağım, şimdiden afiyet olsun.

punkbear

Mercimek Çorbası (8 kişilik)
Malzemeler:
200 gr kırmızı mercimek
1/2 adet Patates
1 adet Havuç
1 adet Kuru Soğan
1 tutam Maydanoz
2 lt Su
1 yemek kaşığı Un
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı Mısırözü yağ
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tutam Karabiber
1 bardak süt
1.5 lt Su

Yapılışı:
Bir tencereye kırmızı mercimek, soyulduktan sonra 4-5 parçaya bölünmüş patates, havuç, dilimlenmiş kuru soğan, ve maydanoz 2 lt suda kaynatılır. Tüm malzemeler yumuşadıktan sonra El blender’ı ile püre kıvamına gelene kadar ezilir. Daha sonra farklı bir tencerede tereyağı, mısırözü ısıtıldıktan sonra içerisine un ilave edilir ve kavrulur. Püre kıvamına getirdiğimiz mercimek eklenir. Üzerine süt son olarak tuz, karabiber ve 1.5lt su eklenir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 4-5 dakika daha kaynatılıp bir dilim limon ile servis edilir. Afiyet olsun..

Kremalı Tavuk Çorbası (6 kişilik)
Malzemeler:
1 parça Tavuk Fleto
1 çorba kaşığı Un
1 Kuru Soğan
1/2 Su bardağı Süt
½ Su bardağı Krema
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tutam Karabiber
1 Çorba kaşığı Teryağ
2 Çorba Kaşığı Mısırözü yağ
1.5 lt Su

Yapılışı:
1.5 lt su ile tavuk fleto kaynatılır. Daha sonra haşlanan tavuk ince parçalara el ile ayrılır (tiftilir). Ayrı bir tencereye tereyağı, mısırözü ve küp şeklinde doğranmış kuru soğan kavrulur.Bu karışıma un eklenir ve 2-3 dk karıştırılır. Üzerine 1lt haşlanan tavuğun suyu koyulur. Daha sonra tuz, karabiber, süt ve krema eklenir. En son ince tiftiğimiz tavuklar eklenir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 4-5 dk daha kaynatılıp bir dilim limon ile servis edilir. Afiyet olsun..

Yayla Çorbası (8 Kişilik)
Malzemeler:
1 yemek kaşığı Un (Tepeleme)
2 yemek kaşığı Tereyağ
1,5 Su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta sarısı
1 tutam Tuz
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı:
Pirinçler yıkanarak 3 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Pirinçler haşlandığında ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. 2 su bardağı su eklenir. Başka bir kapta yumurta sarısı, yoğurt ve un iyice çırpılır. Çorbanın suyundan azar azar alınıp bu karışıma ilave edilir ve 4-5 dakika kaynatılır. En son tuz ilave edilir. Üzerine kuru nane tereyağı ile kızdırılarak gezdirilir. Afiyet olsun..

2. SAYI
HOMOJEN
Okumak İçin Tıklayın!
İndirmek İçin Tıklayın!