Kova’nın Aslan ve Boğa ile ilişkisi

Aşklarııııım, evet size aşklarım dedim zira bu ve bundan sonraki bir kaç yazımda ilişkileri yazacağım. Her zamanki gibi kalitemi konuşturacak ve Türkiye’de daha önce girilmemiş bir alana dalarak eşcinsel burçların birbiriyle uyumundan bahsedeceğim.

Hazırlayan: bebe casa larue

Biliyorsunuz Merkür Güneş Kavuşumu sonucu bazı burçlar adına çok kötü bir 72 saat yaşandı. O burçları sayıyorum; Aslan, Yay, Koç, Akrep ve İkizler. Ama ne kötüydü, değil mi? Neyse ki geçti ve kurtulduk o anlamsız kabustan. Şanslı olanlarımız ağır bir depresyonla atlattık, biraz da maddi kayıp söz konusu. Şansız olanlarımız ise belki sevgililerinden ayrıldı, trafik kazalarına karıştı, daha büyük maddi kayıplar yaşadı. Neyse, geçmiş olsun, şimdi önümüze bakma zamanı. Buradan hareketle birbirine tamamıyla zıt ama bir o kadar da ayrılamayan iki burcun ilişkisinden bahsetmek istiyorum.

Aslan + Kova = Ateş + Hava = Sıcak Hava

İki zıt kutup birbirini çeker derler. Hikayemiz de böyle başlar. Astrolojide bir burcun 7. zıttın da yer alan burç onun tamamlayıcısıdır ama sadece ve sadece belirli şartlar oluşursa… Aslan ve Kova arasındaki ilişki mükemmel veya tam tersi, yanıp kül olabilir. Kovanın entelektüel ve realist davranışları bencil ve devamlı bir ilgi bekleyen Aslana ters gelebilir.

Ateş burcu olan Aslan duygusal, dışa dönük ve dokunsaldır. Sarılmayı, oynaşmayı sever. Hava burcu olan Kova ise daha bir “cool” yani buradaki anlamıyla “serin” takılır, mesafeli ve özgürdür. Aslanı bazen çok gürültülü ve abartılı bulabilir. Ama çok önemli bir noktada iki burç kesişir; ben merkeziyetçilik ve hırs. Bu da birçok konuda aslında enteresan tartışmalara gebedir; felsefe, politika ve siyaset gibi.

Her iki taraf da ayarlamalarını yapar ve gereken ödünü verirse ancak o zaman kavgasız ve gürültüsüz bir ilişkiden bahsedebiliriz.

Bazı Aslanlar da enteresan bir şekilde tam tersi içe dönük, tutucu ve kapalı, Kova eşleri ise dışa dönük ve cüretkar olabilir. Dediğim gibi, zıt kutuplar hesabı… İki burç da kendisine şu soruyu sormalıdır; yaşanan bu ilişki değerli midir? Cevap, her zaman “evet”, olacaktır.

21-30 Ocak tarihleri arası doğmuş Kovalarla Aslanlar iyi anlaşırlar. Aslanın olası hiddetini çok rahat nötr hale dönüştürebilir, gereksiz tartışmalardan uzak dururlar. 31 Ocak-8 Şubat arası doğmuş Kovalardan iyi birer arkadaş, muhtemelen “Fak Badi” olabilir ama sevgili zor!.. 9-19 Şubat Kovaları ise direk evlenmeliktir. Mükemmel uyumdan bahsediyorum.

Boğa + Kova = Toprak + Hava = Toz

Boğanın konulara yaklaşımı daha radikal, pratik ve neden-sonuç ilişkisine dayalıdır. Kovalar ise tam tersi gelişime ve öğrenmeye açık, hayata kendi felsefeleriyle ve dolayısıyla kendi pencerelerinden bakarlar. Evet, her Kovanın belli bir hayat felsefesi mutlaka vardır. Neyse efendim, Kovanın bu felsefi, bazen politik duruşları Boğanın pek hoşuna gitmez, çünkü önce evdeki sorunu çözmeye çalışır, örneğin Ozon Tabakasının Etkilerini konuşmak zaman kaybıdır. Kovanın çözümlerini ise yeteri kadar pratik ve geçerli bulmadığı doğrudur.

Hem Kova hem de Boğa sabit burçlardır. Yani birbirlerinin bakış açılarına doğru esnemeleri pek söz konusu olmaz. Yatakta ilk başta işler yolunda giderken zamanla seks harici bir boşluğun oluştuğunu gözlemlerler. Boğalar, 21-30 Ocak arası doğmuş Kovalarla ilişkilerini minimize ederlerse iyi olur. Aksi halde o ilişkiyi ben sadece “garip” olarak nitelendiririm. 31 Ocak-8 Şubat arası doğmuş Kovalarla Boğaların daha bir anlaşacağını düşünüyorum. Merkür Boğalar için her zaman özel bir gezegen olmuştur ve bu Kovalarda yeterince mevcuttur. Eğer doyurucu sohbetler yapabiliyorsanız uyum yerinde demektir. 9-18 Şubat arası doğmuş Kovalarla ise Venüs ve Terazi kesişmesinden dolayı ortaya çıkan bir erteleme, tembellik hali haricinde uyum görüyorum. Tembellik var ise Kova uyumsuzdur, Boğaya gelmez.

Şimdilik bu kadar aşklarım. Bir sonraki yazıma kaldığımız yerden devam edeceğim. Haydi öptüm.

5. SAYI
HOMOJENOkumak İçin Tıklayın!
İndirmek İçin Tıklayın!

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 5. SAYI – HOMOJEN

Comments are closed.