2018 Yazının Burçlara Göre TAROT Açılımları

1-) KOÇ: Doyasıya keyfini çıkaracağımız mutlu bir döneme girdiniz. Hayal ettiğimiz tek başına bir tatil düşüncesi aniden gerçekleşebilir. Aynı zamanda fala hakim Kupa Dokuzlusu, bu haz dolu anları abartmamamız konusunda bizi uyarır. Çünkü bu türlü bir hayat tarzı dikkat edilmediği takdirde, kolaylıkla umursamaz, eğlenceye düşkün ve duyarlılığını kaybetmiş bir sefahat alemine dönüşebilir.

Önümüze çıkan her şeyden olağanüstü zevk alacağımız bir döneme gireceksiniz. Fazlaca zevke ve sefaya düşkünlüğü gösterir ki, bu aşırıya kaçmış yönüyle olumsuz etkiler de var. Ölçülü ve dengeli yanıyla, hoş, esprili ve kaygısız yaşanan bir dönem kapıda.

Duyduğumuz büyük mutlulukla eskiden yaşadığımız olumsuzlukları ve hataları unutacaksınız. Fakat bu yaklaşımı çok fazla abartırsak, olumsuz ve hoş olmayan durumlarla karşılaşabiliriz. İş verimini etkileyen tembellik ya da laubaliliğe kaçan aşırı samimiyet gibi. Dikkat diyorum.

 

2-) BOĞA: Sıcak, sağlam, dayanıklı ve güvenilir bir ilişkinin içinde olacaksınız. Ancak olmaması gereken bir ilişkinin içindeyseniz, sağlam ve yeni bir ilişkiye adım atabilirsiniz. Size göre bir ilişkide canlılık, samimiyet, ikili birliktelik ve yuvanın sıcaklığı, kişisel bağımsızlıklardan çok daha önemlidir.

Gerçekleri daha net bir biçimde görme yeteneğimizin keskinleşeceğine ve fikirlerimizi gerçeğe dökme yolundaki gayretimizin artacağına dikkat! Şu anda ufak adımlarla ulaştığımız küçük hedeflerin uzun vadede ulaşmayı düşündüğümüz hedeflerden daha önemli olduğunu düşünmemize yol açar. Bu arada maddi sorunlarla uğraşacağımızı ve davranışlarımızı fayda-maliyet kriterlerine göre ayarladığımızı gösterir. Bazen de açgözlülük, anlayışsızlık ve soğukluk gibi abartılı durumların bir uyarıcısı olarak görev yapar.

İş hayatında çalışkan bir döneme gireceğimizi, sabır ve dayanıklılık göstermemiz halinde gelecekte çok iyi şeylerle karşılaşabileceğimizi söylemek isterim. Bazı imkanları çok çabuk fark edebildiğimizi gösterir ve çalışma isteğimizin de bu oranda arttığını göreceksiniz. Aynı zamanda mesleğimizle ilgili bazı olayların rayına gireceğine ve gerçekleri anlama yeteneğimizin gelişeceği bir döneme giriyoruz. Mesleki alanda, sınavlarda ve toplantılarda net, somut ve uzun vadeli çok iyi sonuçlar alabileceksiniz.

 

3-) İKİZLER: İmtihan, en çok aşk alanında sıkıcılığını ve bunaltıcı özelliğini gösterecek. Bu durumdan kurtulmanın da bir yolu yoktur. Şu anda bir ilişkimiz yoksa ve biz yeni bir ilişki içine girmek istiyorsak ya da var olan ilişkimizdeki aksaklıkları gidermeye çalışıyorsak, öncelikle daha gerilere bakarak nerelerde hata yaptığımızı bulup, onu düzeltmeye çalışmamız gerek. Her şeyden sıkılmak yerine sakinleşmeyi öğrenelim.

Sosyal ilişkilerde Bir olumsuzluklar zincirinin ve krizin habercisi var ama geçici. Ama bu düşünceyi çok benimsersek, belli bir yerden sonra tıkanır, çıkacağımız yolu bulamayız. Bir an önce bu düşünceden sıyrılmamız gerektiğinin farkına varmalıyız. Bezen bu durumdan kurtulmak için çevremizi değiştirmemiz ve dünya görüşlerimizi daha farklı boyutlara getirmemiz, hatta mesleğimizi tamamen değişik bir dala doğru yönlendirmemiz gerektiğini biliyoruz. Uzun süreli bir hastalık veya işsizlik, bizi değişime hazır hale getirecektir. Eğer bu şekilde işin içinden çıkamıyorsak, sabırla ve sessizlikle bekleyip, nerede ve nasıl bir hata yaptığımızı bulmaya çalışmalıyız.

İş hayatında İmtihan, bu dönem içinde bir durgunluk geçireceğimizi, yapmak istediğimiz işler konusunda engelleneceğimizi ve yerinde sayacağımızı düşünebiliriz. Böylesi zamanlarda yapacağımız çok önemli iş planları aksar, atamalar, terfiler gerçekleşmez ve iş araba çabaları boşa çıkar. Bu türlü bir durgunluk hali, aniden ve birdenbire ortaya çıkmaz. İlk başta ufak tefek aksilikler gibi görünürler ve biz bunları önemsemeyiz. Ama bu ufak zannettiğimiz durgunluk dönemi yavaş yavaş büyür ve büyük bir iş yavaşlamasına neden olur. Bu durum karşısında sinirlenip, bir şeyler yapmak için oraya buraya saldırmak da fayda etmez. Bu darboğazdan kurtulmanın tek yolu, yanlış yolda olduğumuzun farkına varmaktır. Daha önceki dönemlerde önemsemediğimiz küçük olayların ve ayrıntıların aslında bizim çıkış yolumuz olduğunu bilmek zorundayız.

İkizler iş hayatında elini taşın altına daha çok sokmalı.


4-) YENGEÇ:
Gönül acısı var. Kırgınlık, acı çekme ve hüsrana uğrama gibi değerlendirilir. Aynı zamanda bir ilişkinin biteceğini de gösterir. Bütün bu acılara rağmen, bize kötü şeyler yaşatan bir ilişkiyi bitirmek için kesin kararlar alacağımıza değinmesi, onun çok olumlu bir yorumu olarak ele alınabilir.

Hayal gücümüzü yok edecek ve acı tecrübelerle sonuçlanacak bazı olaylarla karşılaşacağımızı düşünebiliriz. Belli alışkanlıklarımızdan kopacağımız davranışlarda bulunmak zorunda kalacağımıza ve bize ters gelen bazı kararlar da alacağımıza işaret eder. Eğer bu değişim süreci kişiliğimizi olumsuz bir şekilde değiştirecekse, Kılıç Üçlüsü bizi uyarır. Ama aklımız, acı çekerek de olsa bizi bu sağlıksız düşüncelerde kurtaracaksa, bu, iyi bir tedavi süreci gibi algılanabilir.

Duygularımıza ters düşen bazı davranışlarda bulunacağımızı ve kararlar alacağımızı göreceğiz. Bizi çok üzecek bir konuşmayla karşılaşacağımızı ya da ürkütücü bir karar alacağımızı haber verir, belki de hiç istemediğimiz bir görev yükleneceğimizi, iş yerinde yetkili biriysek, iş arkadaşlarımızı acımasızca eleştireceğimizi göreceğiz. Bunun sonunda bizim de üzüleceğimiz net.

 

5-) ASLAN: Sevginin ve mutlu detaylarla süslenmiş bir zaman dilimi habercin olacak. Bu dönemde, şefkat ve sevgi dolu bir beraberlik söz konusu olabilir. Aynı zamanda bazı özlemlerimizin dışavurumunu ya da bir kişiden destek almaya duyulan ihtiyaç var.

Kendimizi genellikle bilinçaltı dürtü ve imajlarla yönlendiğimizi, akıldan çok istek ve sezgilere önem verdiğimizi göreceğiz. Bu durum, sanatsal yaratıcılık açısından bizi oldukça verimli kılar.

Geleceğe yönelik plan ve beklentilerimizi ortaya çıkarabilmek için, kendimize döndüğümüz ve içsel sesimizi dinlediğimiz sessiz bir dönemi işaret ediyor. Ayrıca basın, yayın, televizyon gibi iş alanlarında ufkumuzun açık olduğunu, özellikle de astroloji, doğaüstü bilimler, sanat ve en önemlisi müzik alanındaki yeteneğimize delalet.

 

6-) BAŞAK: Aşk hayatınıza sevinç hakim olacak. Çok dengeli ve mutlu olacağımız bir ilişkiye başlayacağımızın müjdesi var.

Önemli bir dönemin artık iyi bir şekilde sonuçlandığını ve bize duyulan anlayış nedeniyle, karşımızdakilere minnet duygularıyla yaklaşacağımızı göreceğiz. Bize zorluk çıkartan ve mutsuz olmamıza yol açan zor günlerin artık geride kaldığını müjdeler. Şimdi mutlulukla karşılayacağımız sevinçli bir döneme gireceğimizi anlatacak. Tüm bu esneklik ve mutluluk duyguları için de, içimizin şükranla dolacağını ifade eder.

İş hayatında Önemli bir şeye ulaştığımızı ve bunu büyük bir minnettarlıkla karşıladığımızı göreceğiz. Bu arada ilginç bir işe girişi, başarıyla tamamlanmış bir sınavı, ticari bir başarıyı ve bir terfiyi veya maaş artışını da gösterebilir. Aynı zamanda, çok mutlu olduğumuz bir iş ortamında bulunduğumuzu ve iş arkadaşlarımızla eğlenceli zamanlar geçireceğiz.

 

7-) TERAZİ: Aşk hayatında Çok sıkıcı ve bunaltıcı bir tutum içinde olacaksınız. Ama bu çaba boşuna kürek çekmeye benzer. Çünkü coşkuların yerini katı anlaşmalar, itimat etmenin yerini de güvene ulaşma çabası alırsa, ilişkiler tükenmiş demektir. Ve hiçbir ilişki bu kadar katı kurallar karşısında yerinde duramaz. Belki iyi niyetle yapılmış olan bu davranışların sonu da pek iyi olamaz. Onun için bu kartı bir uyarı olarak almalı ve davranışlarımızı gözden geçirmeliyiz.

Sabit fikirli olduğumuzdan dolayı yeni fikirlere karşı kapalı bir biçimde davrandığımızı göreceğiz. Bu inatçılığın sonucunda yeni ve olumlu fırsatlara adım atamadığımız için bizi uyarır. Eğer bunu şimdi yapmazsak, ilerleyen zamanlarda ister istemez, büyük sorunlarla karşılaştığında zaten yapmak zorunda kalacağımızı haber verir.

Çok sağlamcı olduğumuzu, bunun için de iş hayatımızda oturmakta olduğumuz koltuktan (yani, güvenden) hiç kalkmak istemediğimizi görüyoruz. Abartılı derecede katı ve dışa kapalı olduğumuzu da bilelim. Sabit fikirli olduğumuzu ve bu kararlardan ne olursa-olsun vazgeçmediğimizi, yeni bir şeyler ve yeni bir yöne gitmek için kararlarımızda değişiklik yapmak istemediğimizi belirtir. Bize verilen yeni fırsatları değerlendirmek yerine, eski koltuğun rahatlığına alışıp, duyduğumuz güveni kaybetmek istemeyişimizi anlatır. Önümüzde açılan yeni yolları, güvensiz ve riskli görerek, tanıdığımız değerlere sıkı sıkı bağlı kalışımızı simgeler.

 

8 -) AKREP: Aşk bazen aç tavuğun kendini buğday ambarında görmesine neden olan hayaller gibidir. Özlem duyacağımız bir ilişkinin hayalini kurmaya, romantik duygularla dolmaya ve bunları açığa vurmamıza neden olur. Aynı zamanda korkma ve güvensizliği de temsil eder. Terk edilme korkusu içinde olduğumuz, kıskanç, hassas ve duygusal bir döneme girdiğimizi bize gösterir. Bir an önce farkına varırsak, onlardan daha çabuk kurtulabiliriz. Aşk hayatınızda ilişki genellikle bir hayaldir, ama kötü bir hayal.

Büyük bir kısmetin habercisi olduğu kadar, büyük bir tehlikeyi de söylemem gerekiyor. Hayatımızın en zor anları, içimizdeki canavarları yok edip hayata meydan okumamız gerektiğini anlardır. Günlük hayatın (içsel ve dışsal etkilerle oluşan) zorlukları, bizim kendi gerçek halimizden kaçıp, hayali bir dünyaya yönelmemize yol açabilir.

İş hayatında başarısız olma tedirginliği, sınavda başarısız olma endişesi, işsiz kalma ya da verilen bir görevi yerine getirememe gibi korkularınız artacak. Bu korkuları, yürek daralmalarını ya da içimize dolan olumsuz düşünceleri belki biraz hafifletebiliriz. Ama asla tamamen yok edemeyiz. Bu korkular aslında çok eskilere dayanan ve çok derinlerden gelen korkulardır. Korkuları yenmek, belirtileri ortadan kaldırmakla mümkün olmaz. Bu korkularımızı attığımız anda, yerine yeni vesileler bulabiliriz. Bundan kurtuluşun tek yolu vardır ve bu da, kendi içimize dönerek, korku ile yüzleşmektir. Ancak böylelikle bu kötü duyguları yok edebiliriz.

 

9-) YAY: İçinde bulunduğumuz durumu kabullenmek zorunda olduğumuz dönemler vardır. İlişkimizde birtakım sorunlar olsa da, çarkın yönünü olumluya doğru değiştirmesini beklerken, öğrenmemiz gereken bazı şeylerin olduğunun farkına vararak olgunlukla beklemeliyiz.

Bazı zorlukları fark edip, bunları belli bir olgunlukla karşılamamız gerekecek. Kendimizi yenileyip, eğitmemiz gerektiğinin farkına varmamız için uyarı var. Eğer bizlerin dışında gelişiyor gibi görünen olaylar olmasaydı, insanlar çok kolay bir şekilde tembelliğe alışabilirlerdi. Kader Çarkı, olgunlaşmamız için çaba göstermemiz gerektiğini ve bu yolda doğru adımlar atmak zorunda olduğumuzu gösterir.

Kader Çarkı kartı, ilk bakışta monoton bir hayatı ve güçsüzlüğü ifade eder. Özellikle bu alanda, bu kartın anlamının çok derin olduğunu saptamamız gerekir. Gittikçe boynumuzda daha sıkı olarak hissettiğimiz ve bizi yıpratan o boyunduruğu koparma ve kendi hayatımıza kendimizin müdahale etmesi isteğini güçlendirir. Bu kart bize, büyük değişiklikler yaşayacağımızın haberini verir. Bunun ne kadar çabuk farkına varırsak, kendi esas görevlerimizin bilincini de o kadar hızla ulaşır ve çarkın yardımsever ve geliştirici yönüne daha çok yaklaşırız. Eğer diğer kartlar çarkın olumsuz yönüne yaklaştığımızı haber veriyorsa, bu da, işten atılmanın ya da bir başarısızlığın sebeplerini anlayışla karşılamamız gerektiğini haber verir.

10-) OĞLAK: Dürüstlüğün, gönül tokluğunun, sıcaklığın ve canlılığın ifadesi olacaksınız. Bu arada maceraperest yönlerimiz de artacak. Kendindeki gönül zenginliğini başkalarına da aşılar ve bu amaçla sevdiklerini şımartır. Ayrıca ilişkimizle gurur duyduğumuzu ya da kişiliği oturmuş bir eş aradığımızı gösterir.

Asa Kralı, bir bilgileşme süreci içinde bulunduğumuzu, görüş alanımızın giderek genişlediğini ve bir arayış içinde olduğumuzu ifade eder. Bu, irade ve moral gücümüz ile olgunlaşmanın beklendiği anlamına gelir. Bunun yanı sıra, dini görüşlerimizin ve irade gücümüzün oldukça gelişeceğini, bu konu hakkındaki düşüncelerimizin değişeceğini haber verir.

Kendine güveni, kararlı oluşu ve etkileyici bir dış görünüşü ifade edeceğiniz döneme girdiniz. Aynı zamanda yüksek enerji, motivasyon ve heyecan tutkusunu da gösterir. Organizasyon yeteneğini, hareketliliği ve iş aşkını ifade eder. Yönetmek için gereken kaliteye sahiptir ve grup çalışmalarının itici gücüdür. Ancak kişi gerçekleri görme konusunda yeterli değilse, bu kez de grup çalışması içinde karışıklığa ve işgüzarlığa neden olabilir. Bu kartın tek olumsuz özelliği, zamanlama konusunda yeteneksiz olmasıdır. Onun için planları her zaman bir duvar çarpar ve sonuç beklendiği gibi olmaz, yani düşüncede kalır

 

 

11-) KOVA: Yepyeni bir ilişkinin içine gireceğimizi ve bu sayede, şu ana kadar bulunduğumuz çevreden çok rahat bir şekilde kopabileceğimizi söylemeliyim. Alışılmış hayattan kurtulup, yepyeni bir hayata yelken açtığımızın da habercisi emareler var.

Çok güçlü kendine güvenme duygularımızın yoğunluğu bu dönem yükselişte. Başkalarının ne dediğine bakmadan, kendi görüşlerimiz doğrultusunda, her sorunla başa çıkacağımızın habercisi olacak olaylar var. İçimizdeki soru işaretlerini yok ederek, duygu ile akıl, irade ile eğilim ve istek ile gerçek arasındaki farkları ortadan kaldırmak, böylelikle içimizdeki çelişkilere son vermek mümkün olacak.

İş hayatında bağımsızlığımız açısından geleceğe doğru çok önemli bir adım attığımızı göreceğiz. Başarıya ulaşmak çabalarımızı, korkusuzluğumuzu, riske atılmamızı ve kendimizi ispat etme konusundaki istediğimiz ortaya çıkacak. Bu olayla birlikte iş hayatımızda bir terfi yaşayacağımızı veya yeni kariyerlere ulaşacağımızı ve daha fazla sorumluluklar alacağımızı müjdeler. Bu arada elimize geçen bu fırsatlar dahilinde, bencil olmamaya ve kendimize güvenimizi abartmamaya da dikkat etmemiz gerekir

 

12-) BALIK: Aşk hayatında sıcak, sevecen ve şehvetli bir dönem. Devamlı bir ilişkiyi, sadakati ve korunma duygumuz da tavan. Bu arada evlenmenin ve sıcak bir yuvanın hayalini kurmakta olduğunuzu da belirteyim.

Gelecekte hayatımızda etkili olacak bazı şeyleri oluşturabilmek için, geriye çekilip, hazırlandığımız bir dönem. Bu arada dışarıdan gelen fikirlere ve düşüncelere de açığızdır. Ama aynı zamanda bu düşüncelerin gerçekliğini de kontrol etmeyi unutmayız. Çok popüler olan ve bize uymayan düşüncelere olumsuz bakarız. Ancak pratik fikirler ve olgun yaşam bilgilerine karşı ilgimiz çoktur.

İş hayatında pratik zekamızı ve yeteneklerimizi kanıtlamak zorunda kalacağımız gibi, aynı zamanda vurguladığı çalışkanlık ve sabır sayesinde yerine getirmemiz gereken günlük işlerimizi de kolayca halledebileceğimizi belirteyim. Güvenilir olmak ve dayanıklılık özelliklerimiz, bütün hayatımıza damgasını vurur. Bazı şeyleri oluruna bıraktığımız ve sabırla beklediğimiz, yan, dayanıklılık gösterdiğimiz zaman istediklerimizi elde edeceğimizi anlatır.

Hazırlayan: futurelavirs

11. SAYI

HOMOJENOku

İndir