2016 – 2017 Sonbahar Kış Trendleri

Kış iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlamışken, sezonun trendlerini keşfetmeye ne dersiniz? Aralarından en sivrilenleri mercek altına aldık!

Hazırlayan: Buğra Levent

* Feminenliği sembolize eden korse ve moda tarihinin en iç gıcıklayıcı parçalarından biri olan büstiyer, bu sezon geri döndü. Üstelik ince belinizi vurgulamak için, içinize giydiğiniz korseler artık dışarda. Prada, Loewe, Balmain ve Givenchy’nin podyumlarında elbiselerin üzerinde rastladığımız bu parça; seksiliğe yeni bir yorum getiriyor. Parlak tonları denemeye cesaretiniz yoksa ya da göğüs altına kadar gelmesi sizi rahatsız edecekse, Prada beyaz korse size aradığınız sadeliği verebilir. Metal ve deriden üretilen büstiyerler de olağanca seksilikleriyle Alexander McQueen ve Louis Vuitton podyumlarından size göz kırpıyorlar.

* Yumuşacık dokusu ile geri dönen kadife, bu sezon kıyafetler ve aksesuarlarda kendini gösteriyor. Dries Van Noten, kadifeleri dantelle flört ettirdi ve ortaya muhteşem bir görüntü çıktı. Saint Laurent kadife gömlek elbisesiyle, Preen de o hayran kalınan elbiseleriyle bu trendi seksilikle buluşturdu. Fendi, çiçek nakışlarıyla romantik kıldı. VanessaSeward ise şık bir smokinde yer verdi. Özetle kadife, bu kış farklı kadınlık hallerini simgeliyor.

*Eski olan her şeyin yeni olduğu su götürmez bir gerçek. Podyumlarda yüksek omuzlu vatkalı elbiseleri görünce, 80’lerin ne kadar abartılı ve ihtişamlı olduğuna bir kez daha tanıklık ettik. Saint Laurent’in tamı tamına uyguladığı bu trendi gardırobunuza nasıl yansıtacağınızı öğrenmek için, IsabelMarant’ı referans alabilirsiniz.

*Tulum, tek parça rahatlığı ve doğru kullanıldığı takdirde bir o kadar şıklığıyla sezonun en dikkat çekici trendlerinden biri. Sportif şıklığın esas alındığı Lacoste ve fit olma isteğinizi körükleyecek bir tasarıma imza atan Louis Vuitton; tulum akımının yükselişini kutluyor. Siz de katılın.

* Maskülen kesimler, kadının gücüne sihirli değneğini değdiriyor. Rotalarında seksilikten ve –zaman zaman tercih edilen şair gömleklerinden olsa gerek- romantiklikten de şaşmayan kadınlar, maskülen ceket ve pantolonlarla belki de en feminen hallerinin tadını çıkarıyorlar. MaxMara, RalphLauren ve Gucci bu yıl farklı kesimlerde maskülen parçalara yer verdiler. Harper’sBazaar Amerika’nın moda editörlerinden ElissaSantisi, yapmış olduğu bir moda çekiminde RalphLauren palto ve pantolonu, Saint Laurent’in beyaz gömleği ve BrunelloCucinelli fularla stilize etmiş. Ortaya hem klasik, hem de şık bir görüntü ortaya çıkmış. Bu trendi uygulamanız adına, o karenin ilham panonuzda durmasında yarar var.

* Beyaz tişört, sen nelere kadirsin! Sokak modasının gücü, iyiden iyiye ortaya çıkmışken tasarımcıların bundan esinlenmeleri kaçınılmazdı. Beyaz tişört, Dries Van Noten ve Chanel podyumlarında elbiselerin içinde görüldü. İpek slip elbiselerine de gece elbiselerine de çok yakıştı. Sokak modasında, ince askılı bir bluzun içinde jean ile kombinlenmişti. Uzun kollusu minimalist ve kolsuz elbiselerin içinde mükemmel görünüyordu. Siz en iyisi yazlık elbiselerinizi bir kez daha gözden geçirip, yeni bir beyaz tişört edinin.

*Ne varsa Demna’da var. Başta Vetements ile hayatımıza giren, daha sonra da Balenciaga’nınkreatif direktörü olan DemnaGvasalia; cool ve çizgidışı tasarımlarıyla modaya olan bakış açımızı değiştirmeye devam ediyor. Couture ile spor parçaları birleştirmesi dahiceydi; metalik bluzlara eşlik eden postallar, rahatlığın çarpıcı görünümle ortak paydada buluşacağını kanıtlıyordu. Yaka ve kol detaylarında kürkler barındıran montu da must-have listesinde olmaya aday!

* Karşı konulmaz sofistikeliğiyleVinil, bu sezon aramızda! Loewe, Dior, IsabelMarant ve Lanvin podyumlarında gördüğümüz Vinil, stilinize bu kış “Belle de Jour” dokunuşu ekleyecek.

* Aramızda pembeyi sevmeyen var mı? Zira bu sezon her tonu podyumlarda karşımıza çıkıyor. Vogue Paris’in Ağustos kapağında balonlu sakız renginde pembe Gucci kürk içindeki LunaBijlve markanın podyumunda rastladığımız baştan aşağı pembe bir look, içinde hala küçük kız çocuğu olanları mutlu ediyor. JilSander’ın lame elbisesi ve Chanel’in inci kolyelerle kombin edilmiş pembe elbisesi de bu rengin sezondaki gücünü kanıtlayan parçalardan.

* Kullanımına göre vezir de, rezil de edebilen leopar; karşımıza Prada ve Moschino’da kürk kabanlarda, Dolce&Gabbana’da ise kemerli elbisede çıktı. Bu vahşi trendin gardırobunuzu ele geçirmesine izin verin. Tabii ki dozunda olması kaydıyla.

* Şişme montlar, konforu ve en soğuk havalarda dahi sıcak tutmasıyla kışın en gözde parçası. Bu sezon da oversize ve asimetrik halleriyle AcneStudios, DKNY ve Balenciaga’da görüldüler.

* Pilise modern ve şık haliyle, maksimal olan sezona bir dinginlik getirdi. Renk paletinde mineral beji, blush ve nudetonları vardı. Zarif bir sadelik isteyenlerin vazgeçilmezi; Celine, Loewe ve Valentino görünümleri olacak.

6. SAYI

HOMOJENOku

İndir

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. 6. SAYI – HOMOJEN

Comments are closed.