2017 Yılının En Alternatif 10 Albümü

10.London Gramar – Truth Is a Beautiful Thing

If you wait albümünün her şarkısını ezberleyip, her şarkının Mix’leri ile sabahın ilk ışıklarına kadar dans etmiş olan bünyeler bu albüme çokta bayılmadı hani. Everyone Else, Oh Woman Oh Man ikisi de kusursuz şarkılar ama 2 şarkı ile albüm maalesef kurtulmuyor.

 

9.The XX – I See You

Kendileri 2018’e gireceğimiz günlerde piyasa sürdükleri noel kazakları ile uğraşa dursunlar, biz şöyle ucundan albüme bir göz atalım. Ucunda çünkü çok sevdiğimiz The XX albümü oldukça Jamie XX’in solo albümü In Colour gibi kokuyor. Çokta derinlere dalmadan On Hold ile I Dare You gibi birkaç şarkıya merhaba deyip çıkabilirsiniz.

 

8.Arcade Fire – Everything Now

Var ya aslında bir önceki sırada bulunan The XX ile yer değiştirebilecek bir albümde neyse kendilerine hatırı sayılır saygımızdan 8 numaraya koyduk. Aslında güzel elektronik alt yapılarla falan Creature Comfort güzeldi albümde de Everything Now dinlerken bir yerden ABBA üyelerinden birisi fırlayacak mı diye bekleyen bir benim galiba.

 

7.AltJ – Relaxer

Kendileri bana lütfen darılmasın asla kötü bir albüm değil. Keza bu listedeki hiçbir albüm kötü değil ama her zaman iyinin iyisi olduğu için bu sıradalar kendileri. Abbey Road stüdyolarında kaydedilen albüm için öncesinde o kadar büyük beklentiye girdik ki, sonuç ne hüsran ne de mutluluk oldu. Deadcrush ile In Cold Blood’ı dinlemeniz şiddetle tavsiye edilir.

 

6.Palmiyeler – II(Venus)

Eğer canlı performanslarına 5 dakika maruz kalırsanız, kendinizi Stranger Things’in içinde buluyormuşsunuz gibi bir dedikodu dolaşıyor ortalıkta ama hadi bakalım. Jakuzi neden yok diyenleri duyar gibiyim ama onlarda çok iyi. Babaçko, Karbeyaz kısacası Aklın varsa albümü dinlersin diyorum.

 

 

5.Mac Demarco – This Old Dog

Kenarlarından patlamış Vans’larına kurban olduğum. Ayrı bir sempatim olduğu doğrudur kendisine ama şöyle bir albüme göz atarsak, zaten önceden dinlediğimiz This Old Dog ve My Old Man ile toplamda 13 şarkı barındıran albüm Mac Demarco’nun kendi çıtasının altında kalıyor.

 

 

4.Portugal. The Man – Woodstock

‘Abi Portugal. The Man dinledin mi?’ son zamanlarda o kadar çok bu repliği duyar oldum ki şarkıya neden bir soğuma hissettim bilmiyorum. Kötü mü? asla. Albüm zaten genel olarak oldukça başarılı. En iyi grup performansı kategorisinde 2018 Grammy adaylığı da bulunan grubu eğer henüz dinlemediyseniz, tavsiye ederiz.

 

3.Royal Blood – How Did We Get So Dark

Hani bir bas gitar ve davul istersin tanrıdan. İşte öyle bir şey bu grup. Cayır cayır Rock’n Roll’a alternatif bir yorumun hakkını fazlasıyla veren grubun albümünü dinleyen bir pişman, dinlemeyen ise bin pişman.

 

2.All We Are – Sunny Hills

Ülkemiz sınırları içerisine adım atamadan konserleri iptal olan grup kesinlikle 2017’nin en iyileri arasında. Hani konser verseler salonun kapısında beklerim o derece. Burn it all out, Human, Dance kesinlikle göz atılması gereken şarkılar.

 

 

1.Sampha – Process

Ve geldik sonunda listenin sonuna. Hani iyi desek ayıp etmiş, güzel desek az söylemiş oluruz. Sen ne yaptın be Sampha deyip susuyor ve albümü dinlemenizi önermiyor, rica ediyorum. 2018’den tek temennimiz de güzel bir konser ile kendisini ülkemizde görmek olsun, Sevgiler.

 

 Hazırlayan: Uğur Ateşli

10. SAYI

HOMOJENOku

İndir